Inundaţii în mai multe zone ale ţării, provocate de ploi puternice

Ploile puternice din cursul nopţii au provocat inundaţii în mai multe zone ale ţării. În Prahova, apa a pătruns în case, curţi, grădini şi beciuri în 15 localităţi şi a acoperit carosabilul pe DN 1B, traficul desfărşurându-se cu dificultate pe mai multe porţiuni. 80 de gospodării din localitatea Sihlea, judeţul Vrancea, au fost inundate pentru a doua oară, în ultimele două luni, iar autorităţile locale susţin că este nevoie de decolmatarea râului şi eliberarea canalelor de scurgere. Apele au afectat gospodăriile din alte cinci localităţi din Vrancea, două din Bacău şi una din Tulcea.
La Buzău, scurgerile de aluviuni şi căderile de pietre au blocat DN 10A pe aproximativ 200 de metri în zona barajului Siriu, iar la Galaţi traficul feroviar a fost întrerupt dimineaţă, după ce apele au acoperit macazurile şi trenurile nu mai pot pleca sau intra în gară.
În nouă judeţe din estul ţării este valabilă până mâine dimineaţă o avertizare cod portocaliu de risc de inundaţii, instituită de hidrologi, iar una cu cod galben este în vigoară până mâine la ora 16:00, în toată jumătatea estică a României.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie)