10 obiceiuri pe care le au oamenii extrem de plictisitori

Business Insider a realizat o listă cu 10 obiceiuri ale oamenilor plictisitori pentru a te ajuta să identifici persoanele din viaţa ta care te plictisesc sau pentru a evita să devii chiar tu una dintre ele. Acestea sunt 10 obiceiuri ale oamenilor extrem de plictisitori:

1. Au conversaţii fragmentate şi inegale. Potrivit CSID, în loc să găsească un ritm între vorbit şi ascultat, oamenii plictisitori se poziţionează la extremele conversaţiei. O conversaţie inegală este un lucru sigur – aceştia fie ascultă tot timpul şi nu vorbesc aproape deloc sau dimpotrivă monopolizează discuţia şi nu ascultă ce spun ceilalţi.
2. Nu îşi dau seama dacă partenerii de discuţie sunt antrenaţi în conversaţie. Dacă eşti o persoană plictisitoare, cel mai probabil nu te pricepi să citeşti gesturile celorlaţi. De multe ori, aceste persoane ignoră semnele şi limbajul corpului – prin intermediul cărora partenerul de discuţie transmite că nu este foarte interesat de ceea ce aude şi pur şi simplu ascultă din politeţe.
3. Nu pot să-i facă pe ceilalţi să râdă. Umorul denotă flexibilitate cognitivă – capacitatea de a evalua o idee sau un eveniment din mai multe perspective şi de a clarifica situaţia. Aceasta indică şi capacitatea de a se adapta schimbărilor. Cel mai adesea, oamenii plictisitori obţin punctaje reduse pentru flexibilitate cognitivă.
4. Fac întotdeauna acelaşi lucru. Persoanele plictisitoare tind să ducă o viaţă sedentară, fără varietate. Experienţele cât mai diverse sunt un punct bun de început pentru o conversaţie animată. Dacă mergi tot timpul în acelaşi loc, nu citeşti, nu mergi la muzee şi nu călătoreşti, atunci nu ai foarte multe subiecte de discuţie.
5. Nu adaugă nimic la conversaţie. O persoană plictisitoare poate fi nepoliticoasă şi gălăgioasă într-un cadru social, dar poate fi şi extrem de precaută. În timp ce persoanele gălăgioase cred că sunt cele mai interesante persoane din încăpere, persoanele plictisitoare tăcute cred că este mai bine să nu spui nicioadată nimic, de teamă că nimeni nu ar vrea să-i asculte. Acestea sunt genul de persoane care răspund la toate întrebările cu diferite variante ale aceleiaşi replici: “Nu ştiu, depinde, aşa cred.”
6. Nu au propriile lor opinii. Dacă nu te-ai gândit critic la părerea ta despre anumite subiecte, nu vei avea prea multe de adăugat într-o conversaţie. Oamenii care nu văd peste ceea ce au fost învăţaţi să creadă sunt destul de plictisitori. Aceşti oameni pot oferi numai o vedere limitată asupra unei varietăţi de subiecte.
7. Nu ştiu să spună o poveste interesantă. Pentru a atrage atenţia celorlalţi şi a-i antrena în conversaţie trebuie să poţi spune o poveste interesantă. Trebuie să-ţi pese de acea poveste şi să te implici în conversaţie.
8. Nu pot vedea lucrurile din perspectiva celorlaţi. Oamenii plictisitori sunt de obicei cei care nu pot sau nu vor să înţeleagă subiectele din perspectiva celuilalt. Abilitatea de a te pune în locul partenerului de dialog şi de a empatiza face o persoană carismatică. Astfel, inteligenţa emoţională este vitală pentru calitatea unei conversaţii.
9. Nu au nimic nou de adăugat. Cercetările asupra creierului au dezvăluit că suntem aproape “programaţi” să căutăm noutatea. Astfel, dacă nu aduci nimic nou pentru partenerul de conversaţie, acesta nu va fi stimulat. O persoană plictisitoare este cineva de la care nu poţi învăţa ceva nou.
10. Nu includ pe nimeni în conversaţie. Inabilitatea de a-i include pe ceilalţi în conversaţie este semnul unui om plictisitor. De obicei, astfel de persoane vor să-şi împărtăşească doar punctul lor de vedere cu foarte multe detalii – acest comportament denotă lipsă de empatie.

(INDEPENDENT.MD – 11 octombrie)