Strategia Energetică a României 2016-2030 este aproape finalizată

Sectorul energetic trebuie regândit, iar statul trebuie să fie principalul motor în modernizarea acestuia în următorii 15 ani, afirmă ministrul de resort, Victor Grigorescu. Prezent astăzi la o conferinţă pe tema Strategiei Energetice a României în perioada 2016-2030, ministrul Grigorescu a precizat că principala prioritate ar trebui să fie investiţiile în exploatarea resurselor.
Victor Grigorescu: „Avem un deficit tehnologic. Probabil va trebui să mărim gradul de recuperare în /anumite/ rezervoare, fie că vorbim de gaze, fie că vorbim de ţiţei, şi asta se leagă cu partea de cercetare. E clar că va trebui să investim mai mult. România trebuie să se uite cu foarte multă atenţie la eficienţa exploatării acestor resurse şi acesta este un efort pe termen lung pe care trebuie să-l facem”.
După cum transmite reporterul Radio România Actualităţi, Alis Georgescu, Strategia Energetică a României 2016-2030 este aproape finalizată şi cuprinde proiecte de aproape zece miliarde de euro. Documentul urmează să fie pus în consultare publică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)