Spectacol de teatru românesc în Israel, 28-29 octombrie 2016

Cultura şi teatrul românesc vor fi promovate la finalul lunii octombrie în Tel Aviv și Haifa. În perioada 28 – 29 octombrie 2016, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni,  în parteneriat cu Editura Ofakim Itonut organizează și derulează un proiect ce constă în promovarea valorilor culturale naționale prin intermediul comediei „Mă mut la mama!”.

Teatrul românesc, culoar de dialog intercultural în Israel” este un proiect dedicat comunității de români din Israel, în desfășurarea acestuia implicându-se actori de renume ai scenei românești.

Adriana Trandafir a  absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Facultatea de Teatru, secția actorie. De-a lungul carierei a câștigat și numeroase premii și distincții: Premiul Uniter în 2004 pentru “Cea mai bună actriță într-un rol secundar“ pentru rolul Mama din spectacolul “De ce fierbe copilul în mămăligă”; premiul pentru “Cea mai bună actriță de comedie” în 2002 la Festivalul de Teatru de la Galați pentru rolul Rose Quimet din spectacolul “Cumetrele”;  premiul pentru “Cea mai bună actriță de comedie” în 2000 la Festivalul de Teatru de la Galați pentru rolul Ana din spectacolul “Stele în lumina dimineții”; “Marele Premiu de interpretare” la Festivalul de Teatru Contemporan, Brăila pentru rolul Maria Tănase în “Pasărea măiastră-Maria Tănase” în 1988, 1989, 1990, 1996;  Marele Premiu la Gala Recitalurilor Actoricești, Bacău în 1995; “Premiul de interpretare” la Festivalul Național Studențesc de Teatru în 1979; premiul pentru  “cel mai bun spectacol” și cel pentru regie la Festivalul de Teatru Shakespeare de la Durham/Anglia pentru spectacolul “Romeo și Julieta” în 1978.

Andreas Petrescu  este  actor de aproape 20 de ani. Este partenerul de scenă al Adrianei Trandafir de peste 15 ani. Au jucat împreună în  ”Un spectacol de teatru despre cum se face un spectacol de teatru”. A prezentat matinalul TVR, apoi Tonomatul DP2, Prietenii noștri, Autostrada TVR, Muzică şi muzichie, Ora populară, apoi emisiunea de la TVR Internaţional care ţinea legătura cu toți românii plecaţi în străinătate. La Antena 1 a scris și scrie scenarii pentru multe emisiuni cunoscute: Splash, IUmor, camera Café.

Gabriel Fătu este vicepreşedinte şi actor la Compania de Teatru Gaza, din Bucureşti.

A participat în numeroase turnee de teatru în țară și străinătate.

Spectacolul „Mă mut la mama!” dezvăluie o poveste veselă, inspirată din viaţă de familie a oricărui om. O călătorie spre idealitate, pe care unii o fac atunci când speranţa îi îndeamnă să trăiască frumos şi să se bucure de fiecare clipă.

Prin acest proiect se intenționează  implicarea românilor din Israel în cunoașterea și promovarea culturii şi teatrului românesc, precum și a spiritului de neam și țară.

Comunitatea evreilor originari din România, stabiliţi în Israel, poate fi considerată drept una dintre cele mai importante, datorită atât numărului membrilor săi în raport cu populaţia statului, cât şi a contribuţiei aduse la înfiinţarea şi dezvoltarea țării.

Partener media: TVR Internațional

14 octombrie  2016

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul Afacerilor Externe

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro