Tagliatelle verzi cu piper verde, ciuperci, pește și măsline

dsci3209 Întotdeauna m-a enervat faptul că nu pot găsi combinații mai ciudate și mai interesante pentru paste. Parcă toate ingredientele s-au combinat deja în toate felurile! Am încercat totuși ceva, așa, mai sucit… poate că nu se întâlnesc mereu în aceeași oală ciupercile, peștele (șprot!), măslinele, iaurtul și lămâia. Oricum, poate nu primele trei (deși precis se va găsi cineva să îmi spună că e profund neoriginal) Asta e! Am adunat așa:

 250 grame de tagliatelle verzi (da, se găsește și așa ceva prin magazine, probabil au spanac în ele)

 1 conservă de ciuperci

 1 conservă de șprot afumat-nu contează câte grame are fiecare conservă, oricum iese bun

 200 grame de măsline feliate, negre și verzi (cam predomină negrele)

 2 cutiuțe de iaurt alb și gras (125 grame x 2 = 250)

 o lămâie, coaja rasă și sucul

 1 linguriță de piper verde măcinat (asta e foarte mult și pișcă la limbă, ceea ce se cade și se cuvine, pentru că am uitat să iau usturoi și cine se mai duce a două oară la magazin pe ploaia asta torențială???)

 cașcaval ras cât cuprinde

 ulei de măsline, cam tot o linguriță

 Cât timp se fierb tagliatellele – vreo 7 minute – se amestecă frumos ciupercile, peștele scurs de ulei și măslinele. Separat se amestecă iaurtul cu piperul verde, coaja rasă și zeama de lămâie și o linguriță sau două de ulei de măsline. Se toarnă chestia asta peste primul amestec. Eventual punem puțină sare.

 Toată minunea asta se amestecă cu pastele scurse și deasupra se pune cașcavalul ras și eventual încă un pic de ulei de măsline. Să vedem ce a ieșit.

 Poftă bună!

 Daniela Sîrbu