În Moldova este în vigoare o avertizare cod galben de inundaţii pe afluenţii mici ai Siretului şi Bârladului din şase judeţe

În Moldova, pentru încă o oră, este în vigoare o avertizare cod galben de inundaţii pe afluenţii mici ai Siretului şi Bârladului din şase judeţe, iar în bazinul hidrografic al râului Tutova din Vaslui este cod portocaliu. În acest judeţ a plouat foarte mult şi săptămâna trecută, iar oamenii se tem de noi inundaţii. Mulţi dintre locuitorii sinistraţi nu au nici asigurare, aşa că trebuie să suporte singuri pagubele, după cum transmite corespondentul RRA Alina Darie.
Reporter: Ploile din ultima perioadă au dus la inundaţii în zeci de gospodării din judeţul Vaslui, cele mai multe pe raza comunei Dragomireşti. Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în fiecare caz în parte, însă pagubele, spun asiguratorii, vor fi suportate de cei afectaţi, întrucât, în marea majoritate, vasluienii nu au încheiate poliţe de asigurare împotriva dezastrelor. Asiguratorii avansează un procent mai mic de 20% de proprietari de locuinţe din Vaslui care şi-au încheiat asigurare pe anul în curs.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 17 octombrie)