Doamna Laura Ceh, procuror șef în cadrul DIICOT, Cavaler al Ordinului național al Meritului

laura-cehDoamna Laura Ceh, procuror șef al Biroului de cooperare, reprezentare și asistență judiciară internațională din cadrul structurii centrale a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) , a fost distinsă de către Preşedintele Franţei, E.S. domnul François Hollande, cu Ordinul național al Meritului în grad de Cavaler . Înalta distincţie i-a fost înmânată de către domnul François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 18 octombrie, la Reședința Franței.

„Doamnă Ceh, sunteți în ochii multora un exemplu remarcabil de profesionalism, care se îmbină, la dumneavoastră, cu o viziune europeană. Aș dori ca acest lucru să fie o inspirație pentru tinerii magistrați europeni, în general, și pentru cei francezi și români în particular”, a declarat domnul François Saint-Paul.

„ Sunt emoționată şi mandră că am primit distincţia, dar pe lângă faptul că mă onorează consider că reprezintă şi o responsabilitate, aceea de a rămâne la înălţimea semnificaţiei ei în tot ceea ce voi face mai departe. Este o distincţie pe care o împart cu extraordinarii mei colegi, români şi francezi.

Colaborarea atât cu actualul magistrat de legătură francez la Bucureşti cât şi cu predecesorii săi precum şi cu biroul ataşatului de interne francez poate constitui oricând un model de cooperare eficientă şi pragmatică pentru celelalte state.

În ultimii doisprezece ani, în tot ceea ce am realizat, am avut sprijinul necondiţionat şi constant al colegilor mei din cadrul DIICOT. De asemenea, trebuie recunoscute meritele şefilor DIICOT care au înțeles valoarea cooperării internaţionale, domeniu de activitate dezvoltat continuu în cadrul structurii.

Mulțumirile mele se îndreaptă şi către instituţiile partenere ale DIICOT- serviciile de poliţie, Ministerul Justiţiei, instanţele şi toate celelalte autorităţi implicate în combaterea fenomenului complex al criminalităţii organizate”, a declarat doamna Laura Ceh

Doamna Laura Ceh a absolvit Facultatea de Drept din București în anul 1996. În anul 1998 a devenit procuror parchetul de pe lângă Tribunalul București și apoi, din anul 2000 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În anul 2003 a devenit procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din anul 2008 este procuror şef al biroului de cooperare, reprezentare și asistență judiciară internațională din cadrul DIICOT. În perioada ianuarie 2012 – august 2013, doamna Ceh a fost magistrat de legătură în Franța.