Măsuri care vizează eliminarea posibilităţilor de fraudă în procesul de numărare a voturilor la alegerile parlamentare

Guvernul a analizat două măsuri care vizează eliminarea oricărei posibilităţi de fraudă în procesul de numărare a voturilor la alegerile parlamentare de la 11 decembrie. Una prevede ca, după închiderea urnelor, ştampilele de vot să fie sigilate în plicuri transparente, cu numere unice de înregistrare. Cea de-a doua se referă la înregistrarea video a procesului de numărare a voturilor, a explicat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.
Dragoş Tudorache: „A doua măsură priveşte obligativitatea de a înregistra video folosind tabletele care sunt deja în dotarea tuturor secţiilor de votare, folosirea lor pentru a înregistra un cadru general, desfăşurarea procesului de numărare a votului. Este o măsură pe care noi am considerat-o foarte importantă pentru a elimina orice suspiciune cu privire la acea etapă a procesului electoral foarte importată, o măsură care, cred eu, vine în susţinerea şi în beneficiul tuturor partidelor politice care vor participa în cursa electorală, pentru că va da posibilitatea de a verifica integritatea procesului de numărare a voturilor în acea etapă”.
Înregistrarea video a numărătorii voturilor va da posibilitatea Biroului Electoral Central să verifice mai uşor eventualele sesizări de fraudă pe care le va primi după închiderea urnelor, a mai spus ministrul Dragoş Tudorache.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 octombrie)