Denis Nowlan: Radio BBC este finanţat de o taxă de peste 90 de ani

Radio BBC este finanţat de o taxă de peste 90 de ani, iar acest lucru s-a dovedit a fi garanţia pentru independenţă – a declarat pentru Radio România Cultural, Denis Nowlan, director la BBC Radio.

Denis Nowlan: Sunt Denis Nowlan, şeful Departamentului de Management BBC Radio. Bineînţeles că sunt diferite forme pentru a finanţa mass-media, multe căi diferite pentru a finanţa serviciul public de presă. BBC este finanţat de o taxă, de peste 90 de ani, ce s-a dovedit a fi garanţia noastră pentru independenţă. Este ceea ce ne-a făcut pe noi cu adevărat liberi faţă de presiunea Guvernului, faţă de presiunea comercială şi de suspiciunile unor asemenea presiuni. Aşa se face că publicul poate avea încredere în noi că îi reprezentăm pe ei primii, că punem ascultătorii pe primul loc.
Realizator: Declaraţia a fost făcută în contextul în care eliminarea taxei radio-tv cuprinsă în iniţiativa legislativă a liderului social-democrat Liviu Dragnea a generat numeroase critici din partea reprezentanţilor unor organizaţii internaţionale a jurnaliştilor, dar şi ai societăţii civile din ţară. Reamintim că acest proiect de lege, care prevede anularea a 102 taxe nefiscale, între care şi abonamentul radio-tv, a fost adoptată de Senat în procedură de urgenţă, iar acum se află la Camera Deputaţilor, unde ar putea intra la votul final peste două zile.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 octombrie