Concert aniversar la Sala Radio din Bucureşti

Este concert aniversar astăzi la Sala Radio din capitală. Orchestra Naţională Radio va susţine, deseară, un recital sub bagheta dirijorului Radu Popa, dedicat zilei Radio România. Evenimentul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţara şi pe paginile de internet ale celor două posturi. Despre programul concertului, Sorina Goia.

Reporter: Programul se va deschide printr-o lucrare semnată de un clasic român al secolului XX, compozitorul Tiberiu Olah. Cu siguranţă, cea mai cunoscută lucrare a sa este suita „Mihai Viteazul”, scrisă pentru filmul omonim regizat de Sergiu Nicolaescu în 1971.

Radu Popa, dirijor: M-am oprit asupra unei pagini româneşti reprezentative, întrucât cred că ziua Radioului trebuie să se manifeste şi printr-o lucrare românească, pentru că a fost instituţia care a promovat de-a lungul timpului muzica românească, şi este.

Reporter: Pe afişul serii aniversare avem Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră de Franz Liszt, cu Dana Borşan în postură solistică.

Realizator: Concertul de Ziua Radioului este deja tradiţional în stagiunea de la Sala Radio. Este programat în vinerea cea mai apropiata de data de 1 noiembrie, când în urma cu 88 de ani era înfiinţat Radioul public în România. Primul concert al orchestrei ce avea să devină mai târziu Orchestra Naţionala Radio avea loc tot în noiembrie 1928, sub bagheta lui Mihail Jora.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 octombrie