Va fi declanşată procedura de demitere din funcţie a şefului ASF, Mişu Negriţoiu

 Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, va fi audiat astăzi, din nou, în comisiile de specialitate din parlament, după ce deputaţii au anunţat săptămâna trecută că va fi declanşată procedura de demitere din funcţie a acestuia. Parlamentarii din toate partidele sunt nemulţumiţi de modul în care Mişu Negriţoiu a gestionat situaţia de pe piaţa asigurărilor auto obligatorii.
Preşedintele Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor, Mihai Tudose, i-a reproşat şefului ASF slaba performanţă la conducerea autorităţii.
Mihai Tudose: „Domnul Negriţoiu a făcut tot ce a putut. Din păcate, a putut puţin sau nu a putut cât trebuie. Astăzi, toată lumea este nemulţumită în domeniul asigurărilor, toţi actorii şi în paralel cu demersul pentru o nouă conducere va trebui ca /în/ parlament să ne angajăm şi la amendarea ordonanţei care este pe traseu privind RCA-ul sau cu un text nou de lege care să răspundă cât mai mult în piaţă”.
Mihai Tudose a menţionat că toţi membrii comisiei i-au cerut demisia de onoare lui Mişu Negriţoiu şi tot el a anunţat că în contextul în care acesta refuză, comisiile reunite vor solicita plenului un vot de demitere a şefului ASF. În replică, Mişu Negriţoiu refuză să-şi dea demisia şi spune că oricine ar fi fost la conducerea ASF nu ar fi putut să gestioneze mai bine situaţia de pe piaţa asigurărilor.
Mişu Negriţoiu: „Mi-am închipuit că probabil vin la o execuţie publică, dar până la urmă eu nu am făcut nimic ce nu trebuia făcut. Aveţi atât raportul nostru de activitate, aveţi atât raportul evoluţiei pe piaţă. Pe astea trebuie să le judecaţi şi faţă de astea trebuie să vă pronunţaţi”.
Mişu Negriţoiu este preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară din anul 2014.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)