Preşedintele Klaus Iohannis va organiza o dezbatere publică pe tema taxei radio-tv

Preşedintele Klaus Iohannis doreşte să afle opiniile societăţii civile şi ale oamenilor din mass media înainte de a decide dacă promulgă sau nu legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv cele pentru radioul şi televiziunea publice.
Klaus Iohannis: Vreau să organizez cel puţin o dezbatere publică, cu oameni din domeniu, cu jurnalişti, cu manageri din media, cu oameni din societatea civilă, să discutăm împreună să vedem e mai bine să păstrăm taxa – vorbesc de radio-tv – sau este mai bine să renunţăm la ea.
Realizator: În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a solicitat preşedintelui, într-o postare pe Facebook, să nu amâne promulgarea legii iniţiate de social-democraţi, astfel încât, de la anul, românii să plătească mai puţine taxe. Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Timişoara, că dacă preşedintele Klaus Iohannis o va trimite la reexaminare, legea va fi votată de parlamentari în aceeaşi formă în care a fost deja adoptată de forul legislativ.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 noiembrie)