UDMR şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi-a lansat astăzi candidaţii pentru alegerile parlamentare la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment la care au participat 1500 de invitaţi din toată ţara. Discursurile politicienilor UDMR au fost dominate de descentralizarea administraţiei şi păstrarea taxelor şi impozitelor locale pentru dezvoltarea comunităţilor.
Reporter: Una dintre temele principale ale discursurilor liderilor UDMR a fost dezvoltarea Transilvaniei. Ei au declarat că vor sprijini orice guvern, indiferent de culoarea sa politică, dacă executivul va construi până la capăt cele două autostrăzi din Transilvania, va face drumuri expres şi va moderniza calea ferată. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că autostrăzile ar fi trebuit să fie gata de mult timp.
Kelemen Hunor: „România poate să intre în Cartea Recordurilor, cred că nici măcar o ţară din Africa nu construieşte în 27 de ani 50 de km de autostradă. Noi tot timpul am împins, am insistat, vom insista în continuare /ca/ autostrăzile să nu fie doar pe hârtie sau din hârtie, să fie din asfalt”.
De asemenea, preşedintele UDMR a afirmat că are o părere bună despre premierul Dacian Cioloş, care este susţinut de PNL şi de USR pentru un nou mandat în fruntea guvernului, însă a adăugat că soarta executivului va fi decisă la urnele de vot. Hunor Kelemen a afirmat şi că nu este deranjat de declaraţiile liderului PSD Liviu Dragnea, care a afirmat că ar dori să guverneze fără UDMR.
Kelemen Hunor: „Nu mă deranjează nici o dorinţă şi este dorinţa dlui Dragnea. Sper că nici dorinţele mele nu îl deranjează pe dl Dragnea. Noi vrem ca după 2016 să fie o formulă prin care se poate reforma societatea românească, se poate asigura un climat mult mai calm şi mai echilibrat în ceea ce priveşte dezvoltarea societăţii şi evident, să contribuim şi noi la o astfel de schimbare”./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 noiembrie)