Desfăşurarea scrutinului din Statele Unite este urmărită la Bucureşti de reprezentanţii Ambasadei Americane

Desfăşurarea scrutinului din Statele Unite este urmărită la Bucureşti. Ambasada Americană a învitat peste 1.000 de persoane, de la politicieni până la studenţi, la un eveniment dedicat nopţii americane, organizat într-un club din Capitală. Referindu-se la prezenta la urne în număr mare a americanilor, ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a făcut un apel ca şi românii să iasă într-un număr mare la urne, în decembrie, când sunt organizate alegerile legislative. Diplomatul şi-a exprimat speranţa ca scrutinul din România să aducă o guvernare a integrităţii şi încrederii.
Hans Klemm: Cred că e important ca după alegerile de azi din Statele Unite şi după alegerile din România în 11 decembrie, cele două ţări să lucreze împreună, ca să se asigure că Parteneriatul Strategic rămâne pe această traiectorie pozitivă. Sper că electoratul român va vota în număr mare şi va alege o guvernare de încredere şi integră.
Realizator: Declaraţia ambasadorului Statelor Unite, Hans Klemm, a fost consemnată de redactorul nostru, Carmen Gavrilă./rduinu/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 noiembrie