Festivalul de Film Romanesc din China, la prima editie

In perioada 14-24 noiembrie 2016, Institutul Cultural Roman organizeaza in China, la Beijing, Shanghai si Xi’an, prima editie a Festivalului de Film Romanesc . Evenimentul are loc in baza protocolului semnat, in 2014, de Centrul National al Cinematografiei din Romania si Administratia de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune din China, si va include proiectia filmelor Sieranevada, regia Cristi Puiu, Dincolo de calea ferata, regia Catalin Mitulescu, Kyra Kyralina, regia Dan Pita, Doar cu buletinul la Paris, regia Serban Marinescu si Carmen, regia Doru Nitescu, precum si a documentarului Descopera Romania cu Peter Hurley , realizat de Agentia Nationala de Stiri Agerpres.

Festivalul este organizat in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei, Casa Romano-Chineza, Cinemagix, Institutul Cultural Roman de la Beijing, Ambasada Romaniei la Beijing si Consulatul Romaniei la Shanghai.

Sunt programate doua gale de deschidere, in data de 14 noiembrie 2016, la Beijing, si in data de 17 noiembrie, la Shanghai, in prezenta a numerosi oficiali chinezi si romani, dar si a unui numar mare de reprezentanti ai cinematografiei din ambele tari. Din delegatia romana care se va deplasa in China vor face parte: regizorii Dan Pita, Catalin Mitulescu, Serban Marinescu, Doru Nitescu, Nicolae Margineanu, actorii Ada Condeescu si Dorel Visan, producatorul Bogdan Moncea, Bogdan Ficeac (director general DAClN-SARA), Carmen Mitran (director general Centrul National al Cinematografiei), Carmen Tripadus (director Cinemagix), Tibi Halita (director Casa Romano-Chineza).

Dupa ce vor fi proiectate la Beijing in perioada 14-16 noiembrie, filmele  selectate de partenerii chinezi vor putea fi vizionate la Shanghai, in perioada 17-19 noiembrie, si in Xi’an, in perioada 20-24 noiembrie.

Detalii suplimentare si programul festivalului – in curand, la www.icr.ro.

Parteneri: Centrul National al Cinematografiei, Cinemagix, Casa Romano-Chineza, Ambasada Romaniei in China, Consulatul Romaniei la Shanghai, Administratia de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune din China, China Film Bureau, China Film Promotion International

Parteneri media: TVR, Agerpres, revista Sinteza.

Sponsori: Aur’a, DACIN-SARA.