Liberalii contestă modul în care a fost adoptată legea privind mărirea salariilor unor categorii de bugetari

 Conducerea Camerei Deputaţilor se reuneşte, de la această oră, pentru a discuta contestaţia depusă de liberali faţă de modul în care a fost adoptată legea privind mărirea salariilor unor categorii de bugetari. Deputaţii liberali susţin că votul asupra acestui document, ca şi asupra celorlalte care au fost adoptate în şedinţa de luni a Camerei, a fost fraudat întrucât nu a fost asigurat cvorumul legal de lucru.
Liberalii contestă modul în care a fost adoptată legea privind mărirea salariilor unor categorii de angajaţi bugetari şi cer reluarea votului.
De altfel, liberalii susţin că toate legile adoptate luni de plenul Camerei sunt atinse de nulitate, pentru că la şedinţa de vot final nu a fost asigurat cvorumul legal de lucru. Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu l-a atenţionat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, că, dacă va semna unul sau mai multe documente din cele adoptate în şedinţa de plen va trebui să răspundă în faţa legii pentru fraudă şi fals în acte publice. PNL ia în calcul şi plângerea penală dacă problema nu va fi tranşată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Social-democraţii susţin că nu au existat probleme. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că singurul document oficial care trebuie luat în seamă este lista cu semnături a deputaţilor la intrarea în sală. El îi acuză pe liberali că prin demersul lor vor să blocheze aplicarea unor măsuri de creştere a salariilor. Guvernul a anunţat că va ataca legea la Curtea Constituţională, dacă ea va ajunge la Monitorul Oficial în forma votată de Camera Deputaţilor. Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut comentarii pe marginea acestei legi şi aşteaptă ca actul normativ să ajungă la promulgare./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 noiembrie)