Campania umanitară de donare de sânge ,,Salvarea unei vieţi depinde de tine!”

În spiritul dezvoltării sentimentului de responsabilitate socială în rândul elevilor, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguină Bacău, continuă și în anul școlar 2016 – 2017 organizarea unor ample campanii de donare de sânge.

Derularea unui astfel de proiect a devenit o tradiţie pentru şcoala noastră, fiind în al treilea an de desfăşurare, elevii şi cadrele conştientizând reacţia proactivă faţă de consecinţele lipsei de sânge la nivelul instituțiilor medicale.

2016-11-09-donare-de-sange-1În acest sens, în zilele de 9 și 10 noiembrie 2016, elevii școlii au răspuns inițiativei conducerii, în scopul ajutorării semenilor și sprijinirea sistemului medical național, prin donarea de sânge.

Acțiunea inițiată se dorește a fi un gest care să încălzească sufletele celor aflați în suferință.

Școala formează elevii în spiritul umanismului și respectului față de valorile sociale fundamentale, iar gestul de solidaritate al viitorilor agenți de penitenciare față de cei aflați în suferință dovedește că aceștia pot deveni modele de implicare civică pentru comunitatea din care fac parte.

Subcomisar de penitenciare Silvia VATAVU

Purtător de cuvânt

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna