FMI, UE, România și SUA s-au amestecat în campania electorală din Republica Moldova, susţine Viktor Stepaniuk

Partidul Popular Socialist din Republica Moldova consideră că Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană, România și Statele Unite ale Americii se amestecă în campania electorală din Republica Moldova, iar acordarea unor credite din partea lor a fost destinată sprijinirii autorităţilor actuale.
Viktor Stepaniuk, preşedintele Partidului Popular Socialist din Republica Moldova, a spus joi, 11 noiembrie, la o conferinţă de presă la agenţia INFOTAG, că „devine clar că, din cei doi candidaţi la postul de preşedinte, Maia Sandu este gata să tolereze presiunea din partea FMI și a Statelor Unite ale Americii pentru a evita alegerile parlamentare anticipate și pentru a tergiversa anchetarea furtului miliardelor de dolari dispăruţi din bănci”.
Maia Sandu este candidat unic din partea opoziţiei de dreapta şi conduce Partidul Acţiune şi Solidaritate.
Viktor Stepaniuk susţine că „oamenii trebuie să înţeleagă că păpușarii occidentali doresc ca, prin intermediul Maiei Sandu, să mențină la putere în Republica Moldova o putere coruptă și ineficientă, precum și controlul asupra țării prin intermediul creditelor alocate, prin proiectele de privatizare, prin cumpărarea și vânzarea de terenuri pentru străini„. „Moldova nu are nevoie de credite pe care puterea să le fure, și nici de un acord secret cu FMI (memorandumul a fost publicat integral în ajun – nota Infotag). Moldova nu are nevoie de un guvern corupt, de hoți și de apărătorii lor, care au transformat Moldova într-o colonie, iar pe moldoveni – în sclavi și cerșetori. Statul nostru nu are nevoie, la putere, de păpuși și de păpușari, care îi servesc pe oligarhi și interesele străine„, a spus Stepaniuk. El crede că „alegerile prezidențiale sunt doar primul pas în lupta pentru libertate, independență și progres social” și a transmis un apel către alegători „să facă în al doilea tur de scrutin alegerea potrivită”. „Această autoritate este responsabilă pentru toate problemele din ultimii șapte ani din Moldova. Iar Maia Sandu, reprezentanta puterii la alegerile prezidenţiale, nu are dreptul moral să conducă statul. Numai Igor Dodon este un om cu un caracter puternic și cu experiență în politică și management, cu o echipă de profesionişti capabili să guverneze țara și să rezolve problemele existente„, spune Viktor Stepaniuk. El i-a propus lui Dodon „să inițieze un dialog social-politic la nivel național, cu participarea tuturor părților, inclusiv cu opoziția oligarhică, și să dezvolte împreună un program strategic de modernizare a Moldovei.„/vpatrichi/gioan

www.pan.md – 11 noiembrie