România şi-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană

România şi-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, cu ocazia întâlnirii de ieri, de la Timişoara, dintre premierul Dacian Cioloş şi omologul său, Aleksandar Vučić. Şeful guvernului român a fost însoţit de o echipă amplă de miniştri şi a semnat mai multe documente de cooperare bilaterală cu demnitarul sârb.
Reporter: Alina Bujancă  – Primul ministru, Dacian Cioloș, a apreciat că relațiile dintre România și Serbia sunt consistente și a declarat că pe viitor parteneriatul economic dintre cele două țări trebuie să se întărească.
Dacian Cioloş: Este şi în interesul nostru să avem o Serbie europeană din toate punctele de vedere în Balcanii de Vest. S-a semnat şi un protocol şi l-am asigurat pe domnul prim-ministru că, va avea tot sprijinul nostru pentru reformele pe care Serbia are în vedere să le facă, în vederea pregătirii pentru aderarea la Uniunea Europeană.
Reporter: Discuțiile dintre Dacian Cioloș și primul ministru, Aleksandar Vučić, au vizat și dezvoltarea infrastructurii pentru interconectarea celor două țări. Un alt subiect a fost situația comunității  românești din Serbia și posibilitatea ca românii din Voevodina să studieze în limba română. În acest sens, primul ministru sârb, Aleksandar Vučić, a promis că anul viitor vor ajunge în Voevodina manuale în limba română. Totodată, acesta a dat asigurări privind sprijinul Serbiei în vederea securizării  frontierei pentru oprirea migrației ilegale./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 noiembrie