„Voi face tot posibilul pentru retragerea trupelor rusești” din Republica Moldova, declară Maia Sandu

Maia Sandu, candidatul unic din partea partidelor de centru-dreapta la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, susține că va face tot posibilul pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în timpul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune Moldova-1.
„Prezența trupelor străine pe teritoriul oricărui stat nu este normală. Dacă este însă vorba de forţele de menţinere a păcii, atunci acestea trebuie să fie constituite din militari care provin din mai multe ţări. Eu voi face tot posibilul, eu voi solicita sprijinul guvernelor altor țări pentru ca trupele ruseşti să fie retrase„, a declarat Maia Sandu.
Maia Sandu a dat garanții și cu privire la punerea în aplicare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană: „Acordul de asociere este baza pentru dezvoltarea țării și voi face tot posibilul să-l pun în aplicare. Acordul de asociere înseamnă reforme și lupta împotriva corupției.”
La insistențele adversarului Igor Dodon, Maia Sandu a recunoscut că ea are cetățenia română, dar a spus că se va ghida în mod exclusiv după Constituția și legislația Republicii Moldova în cazul în care ea va primi mandatul prezidențial. „Sentimentele mele faţă de România mă privesc numai pe mine. Am cetățenia română, dar am același respect pentru toți cetățenii Republicii Moldova care au şi cetățenia altor țări – Rusia, Bulgaria etc. Nu România și Rusia sunt problema noastră. Problema noastră sunt corupția și hoții de la putere„, a spus Maia Sandu./vpatrichi/gioan

www.pan.md – 11 noiembrie