Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov va avea loc în decembrie

 Dacă în anii trecuți evenimentul se derula în luna noiembrie, anul acest festivalul a fost amânat din cauza disensiunilor de la teatrul brașovean.
Noul manager interimar al Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, actrița Viorica Geantă-Chelbea, a declarat că tradiționalul Festival de Dramaturgie Contemporană se va organiza la Brașov, chiar dacă va fi amânat pentru ultima lună din an.
La rândul său, viceprimarul Costel Mihai a arătat că în ciuda situației tensionate de la teatrul brașovean, festivalul se va organiza, mai ales că anul acesta se sărbătoresc 70 de ani de teatru la Brașov, spune viceprimarul Brașovului Costel Mihai.
Până la acestă dată, la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Brașov au fost invitate șapte teatre din ţară, şase dintre ele confirmând deja prezența. Este vorba despre Teatrul Mic din Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional din Sibiu, Arcub şi Teatrul de Stat din Chişinău. Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, încă nu a dat un răspuns invitației formulate de colegii de la Brașov.
Pentru organizarea ediției din acest an a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, Municipalitatea brașoveană va aloca suma de 200.000 de lei, la care se vor adăuga sumele provenite din sponsorizări./aionescu

(RADIO TÂRGU MUREŞ – 11 noiembrie)