Melania Trump, viitoarea prima-doamnă a Statelor Unite, este originară din fosta Iugoslavie

Viitoarea prima-doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, este originară din fosta Iugoslavie: conaționalii Melaniei Trump sărbătoresc victoria obținută de soțul acesteia în alegerile prezidențiale din Statele Unite. Pentru prima dată, în ultimii 190 de ani, prima-doamnă a Americii va deveni o doamnă care s-a născut în afara granițelor SUA.
Melanija Knavs, născută pe 26 aprilie, 1970, cea de-a treia soție a lui Donald Trump, s-a născut și a crescut în Slovenia. Victoria obținută de soțul acesteia a devenit motiv de sărbătoare pentru locuitorii orașului Sevnica, oraşul ei de baștină. Sevnica este un oraș din comuna Sevnica, Slovenia, cu o populație de 4.933 de locuitori. Fiind un orăşel mai mic, mulți au avut ocazia să o cunoască pe Melania.
«Probabil că acum în Sevnica vor veni mulți turiști și oamenii vor înceta să mai confunde Slovenia cu Slovacia», a declarat una dintre locuitoarele acestui oraș. Locuitorii orașului au sărbătorit victoria lui Trump cu șampanie și multe petreceri. Ei au închinat câte un pahar în cinstea cunoscutului ‘ginere’ din Sevnica, informează postul de televiziune ABC. În cinstea conaţionalei lor, care a devenit acum vedetă, au compus o odă, care a fost interpretată de o trupă locală şi au preparat un mic dejun special pentru Melania, din iaurt, fructe şi dulciuri.
„Sunt veşti bune atât pentru noi, cât şi pentru Melania. Cu această ocazie, vom crea un vin special, care va purta numele ‘Trump’. Este bine că toată lumea să afle acum unde se află Sevnica”, a declarat David Kozic, un localnic.
Premierul sloven, Miroslav Cerar, i-a adresat felicitări Melaniei Trump cu ocazia victoriei obţinută de soţul acesteia. «Adresez felicitări, domnului preşedinte al SUA, Donald Trump, şi primei- doamne Melania Trump, din Slovenia», a scris premierul Cerar pe pagina sa de Twitter. În mesajul scris în limba engleză, în cuvântul Slovenia, premierul a scris cu majuscule literele ‘LOVE’.
«Este exact ca în poveşti. Extraordinara şi minunata Melania, fetiţa din Sevnica, va locui în prezent la Casa Albă. Este atât de romantic. Ea va fi o minunată primă-doamnă», a declarat, Diana Kosor, un cunoscut model din Slovenia şi prietenă din copilărie a Melaniei.
Melanija Knavs, născută în fosta Iugioslavie, a început să muncească ca model, de la vârsta de 18 ani. A renunţat la  studiile de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii din Ljubljana. Iniţial, Melania s-a mutat la Milano, apoi, în 1996, la New York, unde peste doi ani l-a cunoscut pe miliardarul Donald Trump. În anul 2005, cei doi s-au căsătorit./vdraguta

(www.gazeta.ru – 10 noiembrie)