Prezenţă mare la vot la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

Prezenţă mare la vot la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. O prezenţă masivă la urne se înregistrează la secţiile de votare din străinătate, inclusiv la Bucureşti, unde cetăţenii Republicii Moldova stau la coadă pentru a putea vota. Ei au de ales între candidatul prorus, socialistul Igor Dodon, şi cel prooccidental, Maia Sandu. La primul tur de scrutin diferenţa dintre cei doi a fost de 150 de mii de voturi.

Corespondenţă de la Chişinău – Reporter: Corneliu Rusnac – În turul doi, rata de participare este mai mare decât în primul tur de scrutin. Până la ora 17, potrivit Comisiei Electorale Centrale, au votat 1.380.000 de persoane, cu 10.000 mai mult decât turul întâi. Cei mai activi s-au dovedit a fi cetăţenii moldoveni din diaspora, în special din Italia şi Marea Britanie, unde la multe secţii de votare s-au format cozi imense. Asociaţia Promo-LEX, care monitorizează scrutinul, a înregistrat mai multe încălcări, care, însă, nu sunt de natură să afecteze rezultatul final, între care deschiderea cu întârziere de până la 15 minute a 85 de secţii de votare. Buletinele de vot de la două secţii de votare din Portugalia, din oraşele Lisabona şi Setubal, au fost retipărite după ce acestea au fost pierdute de către compania transportatoare.

În Federaţia Rusă, alegătorii sunt aduşi la urne în mod organizat, cu autocarele – informează jurnaliştii de investigaţie de la rise.md. Totodată, la ambele secţii de votare din Moscova s-au format cozi de peste 1000 de persoane. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că a votat pentru binele ţării, pentru pacea şi linişte. El şi-a exprimat speranţa că viitorul preşedinte va reuşi să aducă schimbări în bine şi nu se va abate de la cursul european./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 noiembrie