La Wroclaw, Polonia, se va desfășura Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru seniori

În perioada 25-27 noiembrie 2016, la Wroclaw, Polonia, se va desfășura Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru seniori, organizat de Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF). La concurs sunt așteptați peste 400 sportivi din toate continentele, care vor concura la Duo Classic și Duo Show (demonstrativ), Fighting (combat semi-contact) și Ne-Waza (luptă la sol similară BJJ).

În acest an, România va fi reprezentată la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu seniori de un lot de șapte sportivi, care vor concura în toate probele disponibile, după cum urmează:

Duo Classic + Duo Show – echipa Ionuț Dobre + Doru Galan, vicecampioni europeni și medaliați cu bronz la World Combat Games. Sportivii, proveniți de la clubul bucureștean Budo Seishin, revin, după o pauză, în activitatea competițională.

Fighting – Edward Paulescu, component al clubului Shin Daito București; va concura în cadrul categoriei -77 kg. La vârsta de 43 ani, Edi concurează cu succes, atât la Fighting, cât și la Ne-Waza.

Ne-Waza – Camil Moldoveanu, Horațiu Balint, Dinu Bucaleț, Mihai Handrea (de la clubul Absoluto București) și Edward Paulescu. În ultimii ani, medaliile României la Campionatele Mondiale și Europene de Ju-Jitsu seniori au fost câștigate de sportivii participanți la Ne-Waza.

Camil Moldoveanu este neînvins în competițiile JJIF din anul 2012, fiind multiplu Campion Mondial și câștigător al World Combat Games 2013 (singura medalie de aur a României, la toate cele 15 sporturi participante).

Mihai Handrea și Dinu Bucaleț sunt multipli medaliați la Campionatele Mondiale și Europene de Ju-Jitsu, în timp ce Horațiu Balint a urcat pe podium la Campionatul European și Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu.

Lotul Național de Ju-Jitsu va fi însoțit de antrenorul Tudor Mihăiță și de Arbitrii World A Constantin Cory Văcărenco și Dana Mortelmans.

Le urăm mult succes sportivilor români!