Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, un proiect iniţiat şi organizat de Radio România, îşi deschide porţile la Romexpo

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, un proiect iniţiat şi organizat de Radio România, îşi deschide astăzi porţile la Romexpo, în capitală. Sute de evenimente sunt programate până la 20 noiembrie, la această ediţie – a 23-a – care şi anul acesta se desfăşoară sub genericul: „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio”. Radioul public, singurul din lume care creează un asemenea cadru îşi înţelege şi îşi îndeplineşte şi în acest fel misiunea publică. Cu detalii, Mihaela Helmis:
Reporter: Peste 300 de expozanţi, un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente ani şi ani la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră. Attila Vizauer, directorul Centrului Cultural Media, ne dă dimensiunea Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură.
Attila Vizauer: Peste 20 de ani de la iniţierea Târgului Gaudeamus, în anul 1994, 96 de târguri în Bucureşti şi în alte localităti din ţară, peste 2.600.000 de vizitatori şi circa 10.500 de evenimente organizate în cadrul acestor ediţii de târg de carte Gaudeamus.
Reporter: Între premiere, prezenţa Chinei.
Yan Xiaohong, ataşat cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze: Vor veni peste 50 din cele mai importante edituri din China, vor veni şi nişte grupuri de scriitori chinezi, care se vor întâlni cu scriitorii români. Standul chinez include şi cărţile româneşti traduse în limba chineză.
Realizator: Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2016 este prorectorul Universităţii Bucureşti, Liviu Papadima. El va fi astăzi invitatul „Matinalului”, iar după ştirile orei 12.00, Radio România Actualităţi va transmite în direct deschiderea oficială a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură./avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 noiembrie)