DIICOT va primi mai multe atribuţii în combaterea terorismului

DIICOT va fi organizată după noi reguli şi va primi mai multe atribuţii în combaterea terorismului. Ministrul justiţiei, Raluca Prună, a anunţat ieri că instituţia nu se va mai ocupa de fapte care intră în competenţa Parchetului General, cum ar fi evaziunea fiscală:

Raluca Prună: Am eliminat competenţa DIICOT în urmărirea penală a anumitor infracţuni cum ar fi bancruta simplă, accesul ilegal la un sistem informatic, cerşetoria, exploatarea cerşetoriei şi, cel mai important, evaziunea fiscală. Ne-am gândit că este bine ca evaziunea fiscală să fie în competenţa exclusivă a unui singur tip de parchete, parchetele, să spunem, altele decât direcţiile specializate astfel încât să putem vedea în termen scurt dacă se pot rezultate mai bune în ceea ce priveşte combaterea acestui fenomen.

Realizator: Ministrul justiţiei a anunţat totodată că prin ordonanţă de urgenţă s-au făcut modificări şi la legea cu privire la prevenirea şi combaterea terorismului, pentru punerea în acord a legislaţiei naţionale cu prevederile internaţionale./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 noiembrie