EUBO – Orchestra Barocă a Uniunii Europene, prezentă la Festivalul de Muzică Veche București 2016

Joi, 17 noiembrie 2016, ora 19.00, Orchestra Barocă a Uniunii Europene concertează la Sala Radio. Cei mai buni tineri artiști europeni specializați în muzică barocă prezintă „The Birth of The Orchestra„. Un concept concertistic inedit, menit să readucă în prim plan prospețimea și noutatea muzicii vechi, cu repertorii din vremurile în care ansamblurile instrumentale au început să semene cu ceea ce numim astăzi „orchestră”.

EUBO (Orchestra Barocă a Uniunii Europene) va readuce la viață câteva dintre cele mai frumoase lucrări orchestrale semnate Lully, Purcell, Corelli, împreună cu un dublu concert de Antonio Vivaldi. Conduși de violonista Margaret Faultless, una dintre cele mai cunoscute interprete și specialiste în domeniul muzicii baroce la ora actuală, membrii EUBO creează o sărbătoare a sonorităților stilului muzical orchestral, o imagine a adevăratului spirit al acelor vremuri.

Încă de la fondarea sa, în anul 1985, EUBO a funcționat pe baza audierii și selectării anuale de noi membri care provin din întreaga Europă și au ca scop comun îmbunătățirea experienței muzicale interpretative, sub îndrumarea plină de inspirație a directorului muzical al ansamblului Lars Ulrik Mortensen, dar și a altor renumiți muzicieni internaționali precum Ton Koopman, Margaret Faultless, Enrico Onofri, Rachel Podger, Riccardo Minasi, Paul Agnew, Gottfried von der Goltz sau Stefano Montanari care au fost invitați la conducerea muzicală a ansamblului pe parcursul ultimelor stagiuni muzicale. Tinerii muzicieni concertează pretutindeni  în Europa, de la renumite săli de concert, la festivaluri internaționale de vară pe malul mării, la mânăstiri istorice sau la evenimentele muzicale ale sărbătorilor de iarnă găzduite de marile catedrale europene.

Ajuns la cea de-a XI-a ediție, Festivalul de Muzică Veche București a devenit al doilea festival cultural al Bucureștilor (conform „Barometrului”, respectiv „Studiului” de consum cultural realizate de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală și ARCUB) și cel mai important eveniment dedicat muzicii vechi din sud-estul Europei.

Festivalul se desfășoară pe parcursul lunii noiembrie și este dedicat descoperirii „Noutății muzicii vechi”. Programul din acest an (1-28 noiembrie) conține trei serii de evenimente conceptuale dedicate muzicii vechi (medievală, renascentistă, barocă, bizantină, gregoriană).

Biletele au prețuri între 60 și 140 de lei și sunt disponibile prin rețeaua Eventim, prin magazinele magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, Humanitas și în variantă electronică pe Kompostor.ro. Informații complete despre program, artiști și bilete sunt publice și actualizate permanent pe website-ul www.earlymusic.ro