Trofeul Carpați,  primul pas spre JO Tokyo 2020

A 48-a ediție a Trofeului Carpați aduce la Cluj-Napoca săptămâna viitoare trei forțe ale handbalului mondial: România, Ungaria (echipă pregătită de Kim Rasmussen, antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu CSM București în sezonul trecut) și vicecampioana mondială Olanda.

După ce în 2015 la Trofeul Carpați s-a înregistrat recordul de audiență la un meci de handbal în România (7200 spectatori), președintele Alexandru Dedu speră ca ediția din acest an să fie din nou un show total pentru fani. „Partea de marketing este foarte importantă și îi dăm multă atenție pentru că scopul nostru este <<Handbalul, Sport Național!>> și fanul este în centrul strategiei FRH. Turneul din acest an are însă și o foarte importantă componentă sportivă. La inițiativa lui Martin Ambros va participa și România B. Suntem la început de ciclu olimpic și trebuie să vedem la lucru cât mai multe posibile componente ale echipei pentru Tokyo 2020. Trofeul Carpați este un examen pentru fete și un test util pentru selecționer să perfecționeze lucrurile la națională în scurtul timp până la Campionatul European. Sunt convins așadar că avem toate ingredientele pentru a transforma competiția într-un show de calitate pentru suporteri”

Alexandru Dedu: „Mika Brădeanu este un simbol!”

Cu 268 meciuri, 682 goluri și 17 prezențe la turneele finale sub tricolor, Aurelia Brădeanu (37 ani) se va retrage de la echipa națională cu ocazia Trofeului Carpați. Campioană europeană (1998) și mondială (1999) de tineret, Mika a participat la toate succesele echipei naționale de senioare din ultimul deceniu (argint CM 2015, bronz CE 2010 și bronz CM 2015).

„Mika Brădeanu este un simbol, în opinia mea este cea mai mare handbalistă româncă a ultimilor 20 ani, o sportivă care si-a adus aportul la toate marile performanțe ale echipei naționale. În plus, este un om în care îmi scot pălăria și meciul ei de retragere vreau să fiu un eveniment pe care să îl luăm în considerare cu toții deoarece Mika merită cu prisosință lucrul acesta. Atâta timp cât voi fi președinte, toți sportivii care au evoluat la echipa națională și au însemnat ceva pentru România vor avea parte de recunoștiința noastră”.

Bilete în avans pentru Trofeul Carpați

Bilete sunt deja disponibile online pe eventim.ro și în rețeaua magazinelor partenere.  ( http://www.eventim.ro/ro/bilete/trofeul-carpati-2016-cluj-napoca-sala-polivalenta-446599/event.html ). Există oferte promoționale pentru familii și abonamente pentru cele două zile de competiție. Cu sprijinul prietenilor de la FR Baschet,  biletele pentru Trofeul Carpați se vor pune în vânzare anticipat și la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca (sâmbătă, 19 noiembrie, orele 11.00-20.00) în avanpremiera meciului România-Israel din preliminariile EuroBasket 2017. 

Departamentul Media al FR Handbal