Bilanţ al Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, şi-a închis porţile aseară, la finalul unei ediţii în care au avut loc câteva sute de evenimente culturale, spre satisfacţia celor peste o sută de mii de vizitatori care i-au păşit pragul şi în acest an. Trofeul „Cea mai râvnită carte” a fost atribuit seriei „Harry Potter”, iar votul publicului a mers în ordine către Editurile Humanitas, Rao şi Nemira. Premiul de Excelenţă i-a revenit Editurii Tracus Arte, pentru susţinerea literaturii române contemporane. Angela Cerven face bilanţul acestei ediţii.
Reporter: Timp de cinci zile, au fost prezenţi peste trei sute de participanţi şi au avut loc mai mult de 850 de evenimente. Preşedintele de onoare al tărgului a fost prorectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul universitar Liviu Papadima.
Liviu Papadima: La deschidere erau aici foarte, foarte mulţi tineri. Acum sunt mai mulţi adulţi, probabil aceste zile foarte intense au dus la o maturizare a publicului din târg. Au fost într-adevăr zile extrem de intense. Multe felicitări Radio România, pentru consecvenţa cu care de atâta vreme dezvoltă în permanenţă această minunată iniţiativă culturală.
Reporter: Invitatul de onoare al ediţiei a XXIII-a a Târgului Internaţional Gaudeamus a fost China, prima ţară din afara Europei care a participat la târg în această calitate.
Realizator: La ediţia de anul viitor, rolul de invitat de onoare al Târgului de Carte Gaudeamus va reveni Statelor Unite ale Americii./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 noiembrie