Naţionala de handbal feminin s-a reunit la Cluj pentru Trofeul Carpaţi

Nationala de handbal feminin s-a reunit azi la Cluj-Napoca in perspectiva Trofeului Carpati din weekend si a pregatirilor pentru Campionatul European din decembrie.

Vedetele Cristina Neagu si Eliza Buceschi au ajuns deja sub comanda lui Martin Ambros, dar o parte dintre jucatoare se vor alatura abia maine lotului largit. Printre cele 42 de jucatoare convocate de noul selectioner se afla si multe jucatoare tinere. Ele vor fi impartite in 2 echipe (Romania A si Romania B).

Capitanul generatiei campioana mondiala de junioare in 2014 si medaliata cu bronz la CM Tineret in 2016, clujeanca Cristina Laslo (20 ani) ar putea fi pariul lui Martin Ambros pentru Europenele din decembrie. 

Trofeul Carpaţi va avea loc pe 26 şi 27 noiembrie, cu participarea celor două loturi ale României, a vicecampioanei mondiale Olanda şi a Ungariei. Programul turneului este următorul: Ungaria – Olanda (26 noiembrie, ora 17.00) şi România A – România B (20.00), iar finala mică şi cea mare sunt programate pe 27 noiembrie, de la aceleaşi ore.

După Trofeul Carpaţi va fi decis lotul oficial al României pentru participarea la Campionatul European din Suedia, între 4-18 decembrie. România face parte din grupa D şi va juca, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 ecembrie) şi cu Croaţia (9 decembrie).

VIDEO – ilustratie reunire nationala feminina + interviu cu Cristina Laslo