Donatella Versace a deschis un hotel în Dubai

Înainte de a-şi deschide propriul palat, Donatella Versace a locuit în cele mai frumoase hoteluri din întreaga lume. ”Chiar și în cele mai bune găseam mereu ceva care lipsea, poate un detaliu, dar care ar fi contat mult”, spune designerul, stând comodă pe o canapea din suita 901, cea în care se cazează de obicei. La ”Palazzo Versace”, hotelul inaugurat marți în Dubai cu o ceremonie de 1001 de nopţi, nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. „Ideea de lux şi opulenţă pe care ţi-o oferă hotelul este incredibilă, rafinamentul forței de muncă italiene se regăseşte în orice detaliu. Acesta era şi visul lui Gianni „, recunoaşte Donatella Versace, care din anul 1997 este directorul artistic al celebrei case de modă. De altfel Palazzo Versace, realizat cu ”Enshaa Group”, societatea din Dubai lider în domeniu, a fost proiectat sub îndrumarea designerului italian.
Hotelul, care este cel de-al doilea Palazzo Versace din lume, după cel deschis în Australia (următorul va fi la Macau), dispune de 215 camere, dintre care 65 apartamente. Zona lobby-ului, cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătrați, este unica din Dubai care are vedere la malul mării, spre Dubai Creek. Însă aceasta nu este singura caracteristică a hotelului: covorul mozaic de la intrare este impresionant, iar holul este decorat cu marmură de Carrara, țesuturi italiene, covoare neozeelandeze şi un candelabru din Republica Cehă din cristal de Boemia care cântăreşte peste 3.000 de kilograme.
La inaugurarea hotelului au participat noul CEO al casei Versace, Jonathan Akeroyd Versace și amicele modele Helena Christensen, Alessandra Ambrosio și Natasha Poly. După tăierea panglicii, Donatella Versace şi-a prezentat în avanpremieră noua linie de haute couture. Petrecerea a continuat cu un DJ suspendat pe o pasarelă deasupra piscinei și un bufet inspirat din specialităţile diferitelor restaurante din hotel. „Chiar și în bucătărie, am încercat să aducem câteva elemente noi”.
„Şeicul Tariq mănâncă aici în fiecare seară rigatoni”, ne spune Donatella Versace. Prin nuanţe caracteristice şi mici detalii, stilista şi-a pus amprentă asupra hotelului. „Am vrut culori mai pastelate și, luându-mă după un vechi capriciu al meu, am amenajat în apartamente săli de make-up și mici coaforuri”. Personalul hotelului este rezultatul unor selecții și a unor formări profesionale riguroase. „Chelnerii și personalul de la recepţie sunt capabili să-ţi satisfacă cerinţele în doar câteva secunde fără ca tu să realizezi asta: i-am selecţionat din cele mai bune hoteluri din întreaga lume”.
Apa este altul dintre atu-urile hotelului. La Palazzo Versace sunt trei piscine în aer liber, cu un total de 2,4 milioane de litri de apă precum și 31 de piscine private în apartamente. „Poate pentru că ador să înot. Şi la Spa-uri am cerut ca totul să fie așa cum mi-am imaginat „. Și în acest caz, punctul forte este profesionalismul: maseurii fiind aproape toţi tailandezi ( „cei mai buni”), iar unele tratamente au fost create special pentru Palazzo Versace.
Boutiqurile, clubul pentru copii, sala de bal și cele 169 de reședințe private completează oferta unui hotel cu standaruri foarte înalte şi aşteptări pe măsură. „Vreau să aduc la acest hotel tot Hollywood-ul” recunoaşte designerul. „Sper ca Palazzo Versace să devină punctul de întâlnire al femeilor importante și inteligente capabile să capteze detaliile pe care bărbaţii le ignoră, pentru că atunci când se află într-un hotel, de obicei ei dorm şi muncesc, în timp ce femeile sunt mai puțin efemere la gusturi și sunt capabile să se concentreze asupra frumuseții care le înconjoară”. Donatella Versace mărturiseşte că se gândeşte ca viitorul Palazzo Versace să fie construit în Muntenegru. „În Italia aș deschide unul la Milano, dar ar trebui să găsesc un loc spaţios, în afara centrului.” La Maison Versace se visează în stil mare. „Dacă mă gândesc mai bine, am putea folosi fosta zona Expo!”
Articol de Michela Proietti
Traducerea: Cătălina Păunel/cpaunel

IL CORRIERE DELLA SERA, 22 noiembrie