Papa Francisc le-a dat dreptul preoţilor romano-catolici să ierte păcatul avortului

Papa Francisc le-a dat dreptul preoţilor romano-catolici să ierte păcatul avortului. Papa extinde, astfel, o permisiune valabilă pe durata Anului Sfânt al Milostivirii, încheiat duminică.

Preoţii catolici din întreaga lume au permisiunea din partea liderului Vaticanului, Papa Francisc, să ierte greul păcat al avortului. Înainte, acest drept îl aveau doar episcopii şi duhovnicii cu rang special. Suveranul Pontif a amintit de avort, care este considerat de Biserică unul dintre cele mai grave păcate, în cadrul unui interviu acordat televiziunii TV 2000.

Papa Francisc: M-am gândit la obişnuinţa de a renunţa la copii încă înainte de a se naşte, această crimă cumplită. Eu mă rog şi asta mă ajută mult.
Reporter: Papa Francisc a făcut referire la păcatul avortului, după ce a povestit despre o vizită a sa la 15 femei, victime ale traficului de persoane şi ale exploatării sexuale, şi o altă vizită într-o maternitate, unde o femeie însărcinată cu tripleţi l-a pierdut pe unul dintre ei la naştere./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 noiembrie