Prinţul Charles va deschide un restaurant în Scoţia

Prințul Charles, sau mai bine zis Ducele de Rothesay, așa cum este cunoscut prin părţile acestea, se pregăteşte să deschidă un restaurant în Scoția. Localul va fi inaugurat vineri şi se va numi ”Rothesay Rooms”. Dar dacă vă imaginaţi cumva că este vorba de un restaurant exclusivist, situat într-un oraș mare, vă înșelaţi amarnic. Localul se află într-o localitate micuţă numită Ballater, unde anul trecut o inundaţie masivă a distrus peste 300 de case și 60 de magazine.
Restaurantul dispune de 40 de locuri și va oferi un meniu de sezon, cu promisiunea de a utiliza numai materii prime locale, o iniţiativă menită să susţină economia zonei, care după inundaţie a trecut printr-o perioadă plină de dificultăţi. Într-o cameră alăturată sălii de mese va exista un magazin cu produse de înaltă calitate, de la cele mai fine porţelanuri pentru bucătărie, feţe de masa brodate cu motive de cocoși fazani și flori, până la gemuri și vinuri.
Se pare că iniţiativă s-ar fi născut în timpul unei vizite a prinţului Charles care intrând în magazinul unui măcelar din oraş s-a oprit să-l întrebe pe acesta cum merg afacerile, ocazie în care proprietarul, Barry Florence, l-ar fi întrebatla rândul său pe prinţ de ce nu deschide la Ballater un magazin în care să vândă produse inspirate de familia regală?
Prințul de Galles speră să folosească bucătăria ca spaţiu de formare pentru tinerii care au nevoie să învețe o meserie. Deschiderea localului face parte dintr-o acţiune mai amplă de solidaritate lansată de acelaşi Duce de Rothesay care în luna ianuarie a strâns deja donații în valoare de peste 160.000 de lire.
Articol de Marina Palumbo
Traducerea: Cătălina Păunel

www.lastampa.it