Trenul Regal de 1 Decembrie

Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, vor lua parte la călătoria anuală a Trenului Regal de 1 Decembrie, pornind de la Gara Sinaia până la Gara Sibiu. Călătoria va începe în ziua de 30 noiembrie şi se va încheia pe 1 Decembrie.

Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României și promulgării Constituției din 1866.

În Trenul Regal vor fi prezente Familiile Regale ale Belgiei și Bulgariei. Invitații de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita ai bulgarilor, precum și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

În tren vor fi invitați elevi olimpici, profesori, personalități ale societății civile, autorități locale ale comunităților vizitate și jurnaliști.

Familia Regală invită toți locuitorii din orașele Sinaia, Bușteni, Predeal, Brașov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu să ia parte la acest eveniment care onorează unul dintre cele mai importante acte ale istoriei noastre moderne, Marea Unire.

Trenul Regal va sosi în Gara Regală din Sinaia miercuri, 30 noiembrie 2016, la ora 15.47. Accesul publicului și al presei este liber.

De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara din Sinaia, în aceeași zi, între orele 16.30 – 18.30.

Trenul Regal va sosi, în dimineața de 1 decembrie 2016, în Gara din Buşteni, la ora 10.36. Trenul va opri pentru 17 minute. Accesul publicului și al presei este liber.

A doua oprire va avea loc în Gara din Predeal, la ora 11.08. Trenul se va opri pentru 17 minute. Accesul publicului și al presei este liber.

A treia oprire va avea loc în Gara din Braşov, la ora 12.02. Trenul se va opri pentru 22 de minute. Accesul publicului și al presei este liber.

A patra oprire va avea loc în Gara din Codlea, la ora 12.42. Trenul se va opri timp de 10 minute. Accesul publicului și al presei este liber.

A cincea oprire va avea loc în Gara din Făgăraş, la ora 13.52. Trenul se va opri timp de 30 de minute. Accesul publicului și al presei este liber.

Cu ocazia opririi la Gara din Făgăraş, Familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

A şasea oprire va avea loc în Gara din Avrig, la ora 15.23. Trenul se va opri timp de 26 de minute. Accesul publicului și al presei este liber.

Cu ocazia opririi la Gara din Avrig, Familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a Gării din Avrig şi deschiderea festivă a lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2016, va fi în Gara din Sibiu, la ora 16.35. Accesul publicului și al presei este liber.

De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara din Sibiu, în aceeași zi, între orele 17.00 – 18.30.

Toți cei care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți.

Familia Regală va lua parte, în seara de 1 decembrie, la concertul dedicat Zilei Naţionale, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

În cursul vizitei în municipiul Sibiu, Familia Regală se va întâlni cu reprezentanții autorității locale şi ai clerului, cu oameni de cultură și artă, precum și cu alți reprezentanți ai comunității sibiene

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I