Vizită a jurnaliştilor israelieni în România, cu scopul de a promova destinaţiile turistice, în preajma sărbătorilor de iarnă

În Israel, la reşedinţa ambasadoarei României în Israel, Andreea Păstârnac, 12 jurnalişti israelieni care pleacă, în această seară, într-o vizită de documentare în ţara noastră, s-au întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor de turism din România. Această vizită are ca scop promovarea destinaţiilor turistice în preajma sărbătorilor de iarnă, cu obiceiuri specifice.

Corespondenţă de la Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Este prima acţiune organizată în Israel, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe din România, Autoritatrea Naţională pentru Turism şi Agenţia Naţională a Operatorilor de Turism. Au participat reprezentanţi de la toate ziarele importante din Israel, între care Jerusalem Post, Yediot Aharonot, Israel Hayom, de la revistele de specialitate pentru turism şi magazinele live. În ultimul an s-a înregistrat o semnificativă creştere a numărului de turişti israelieni în România pentru destinaţii diverse, de la turismul cotidian de wekkend până la turismul balnear şi agroturism. Doctor Zvika Berkovici, medicul personal al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a fost prezent la întâlnirea cu jurnaliştii israelieni care pleacă în vizită de documentare în România.

Zvika Berkovici: Sarmale adevărate, sarmale româneşti cu mămăligă şi cu puţină smântână deasupra îţi aduce aminte de copilărie, îţi aduce aminte de oate lucrurile bune pe care le-am mâncat în România.

Reporter: Cum recomandaţi turismul românesc?

Zvika Berkovici: Tocmai le-am explicat domnilor ziarişti ce ţară extraordinară este România, ce ţară frumoasă. O să le placă vizita în România. România este o ţară aşa de frumoasă, multă lume nu ştie cât este de frumoasă. Trebuie organizate cât mai multe vizite de ziarişti şi de alţi oameni care să cunoască şi să vadă. România are lucruri nemaiîntâlnite în lume, are o deltă cum nu mai există în Europa, are o mare, are munte, râuri… Ce n-are România? Are de toate: oameni excepţionali, oameni primitori, oraşe frumoase. Toate sunt frumoase în România. Zonă turistică pentru toată lumea!/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 noiembrie