Aniversare Norman Manea, la Institutul de Cercetări Iudaice din New York (YIVO)

Cu ocazia celei de a 80-a aniversări a scriitorului Norman Manea, Institutul de Cercetări Evreiești (YIVO) din New York, în parteneriat cu ICR New York și Consulatul General al României la New York, sub patronajul Președinției României a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului- IHRA , au organizat, marți, 22 noiembrie, ora 18:30, la sediul YIVO, o celebrare festivă a domnului Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, unul dintre cei mai importanți scriitori româno-americani de origine evreiască. Opera sa a fost tradusă  în peste 25 de limbi, obținând numeroase premii internaționale.

Evenimentul a fost deschis de către Jonathan Brent, director executiv al YIVO, care a salutat întreaga audiență și a mulțumit Institutului Cultural Român de la New York și Consulatului General al României la New York, pentru susținerea acestui eveniment.

Prestigioșii invitați ai serii – Leon Botstein, președintele Bard College, Robert Boyers, editor al Salmagundi, Edward Hirsch, poet și președinte al John Simon Guggenheim Memorial Foundation, și Michael Shafir, profesor al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – au vorbit despre opera sa și influența scrierilor lui Norman Manea. Evenimentul s-a încheiat cu un dialog între Norman Manea și Jonathan Brent, director executiv al YIVO, cu tema „Evreitate și literatură”. De asemenea, scriitorul Norman Manea a răspuns întrebărilor adresate dintr-o audiență numeroasă.