În SUA se sărbătoreşte Ziua Recunoştinţei

 În Statele Unite, astăzi este Ziua Recunoştinţei – Thanksgiving Day. Sărbătoarea naţională americană aminteşte de miraculoasa recoltă care, în anul 1621, a salvat viaţa primilor imigranţi sosiţi în Lumea Nouă de pe îndepărtatele meleaguri britanice. În această zi, famiile se reunesc pentru masa tradiţională de la care nu lipseşte curcanul. La Casa Albă, preşedintele Barack Obama a graţiat pentru ultima oară în mandatul său doi curcani. Preşedintele ales, Donald Trump, se află împreună cu familia în Florida, dar a dat publicităţii un mesaj video cu ocazia Zilei Recunoştinţei, prin care face apel la unitate şi vorbeşte despre schimbarea care va avea loc la Washington.
Donald Trump: „Suntem binecuvântaţi să numim această naţiune căminul nostru, iar rugăciunea mea este ca în această zi să începem să vindecăm dezbinările dintre noi şi să mergem înainte ca o ţară unită, întăriţi de un proiect comun şi a unei voinţe într-adevăr comune”.
Ambasada Statelor Unite de la Bucureşti va fi închisă astăzi pentru sărbătorirea Zilei Recunoştinţei, instituţia reluându-şi activitatea mâine, 25 noiembrie./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 noiembrie)