Steven Seagal a sosit la Moscova pentru a intra în posesia pașaportului rusesc. Agenda vizitei actorului american la Moscova nu a fost făcută publică, deocamdată. Actorul a devenit cetăţean al Federației Ruse, potrivit unui decret semnat de preşedintele rus, Vladimir Putin, iar acum este pregătit să intre în posesia noului său pașaport, a declarat purtătorul de cuvânt al actorului, Anar Reiband. Actorul, care a primit cetățenia Federaței Ruse, poate solicita statului rus, în anul 2017, o pensie în valoare de 5.000 de ruble.
„Steven a sosit în Rusia încă de sâmbăta trecută, pe 19 noiembrie, am încercat să nu facem mare zarvă”, a declarat reprezentantul artistului, adăugând că nu va oferi alte detalii legate de agenda vizitei actorului în capitala rusă.
„Steven Seagal nu a primit, deocamdată, pașaportul rusesc, așteptăm ca în viitorul apropiat să intre în posesia lui”, a menționat agentul. În declarația sa, Seagal a remarcat faptul că este extrem de recunoscător pentru faptul că i-a fost acordată cetățenia Federației Ruse. „Am trăit mereu sentimentul că SUA și Rusia trebuie să fie cei mai buni prieteni și aliați. În pofida propagandei nereușite, care există în jurul nostru, sunt adeptul acestei idei și sunt dispus să depun o muncă asiduă pentru atingerea acestui obiectiv. Sunt extrem de recunoscător pentru această oportunitate!”, a declarat agentul, citându-l pe Steven Seagal.
Steven F. Seagal este un cunoscut actor, producător, practicant de arte marțiale și șerif adjunct în rezervă. El este deținătorul unei centuri negre 7 dan în Aikido. Actorul american, Steven Seagal, a primit cetăţenia rusă, fiind un bun amic al preşedintelui Vladimir Putin, au anunţat autorităţile de la Kremlin. Preşedintele Putin a semnat un decret prezidenţial, prin care Steven Seagal, actor şi expert în arte marţiale, devenit celebru după ce a apărut într-o serie de filme realizate la Hollywood, în anii 1990, a primit cetăţenia rusă. Seagal s-a născut pe 10 aprilie 1952, în SUA. Steven Seagal a studiat limba japoneză și chineză și a locuit mai bine de zece ani în Asia, a fost instructor de Aikido în Japonia. Mai târziu s-a mutat în Los Angeles, California, unde a debutat ca actor în filmul „Above the Law”. A jucat în filme de succes și a devenit faimos datorită filmului „Under the Siege” (1992), unde a interpretat rolul unui expert antiterorist în cadrul Navy SEAL pe nume Casey Ryback./vdraguta

(Agenţia de presă TASS – 25 noiembrie)