Biscuiți Dixie cu cacao și merișoare

dsci3233 Dacă prăjitura blondă se cheamă Kiki, biscuiții ăștia, fiind aproape negri de la cacao, se numesc Dixie, după cățelul Dixie, care este negru. Și se prepară cam așa:

 140 de grame de făină se cern împreună cu jumătate de plic de praf de copt

 2 ouă se bat cu telul și se amestecă cu 60 de mililitri de ulei și cu 200 de grame de zahăr. Se adaugă 60 de grame de cacao în amestec și o jumătate de linguriță de sare, apoi se pun 100 de grame de merișoare uscate.

 Se combină ingredientele uscate (făina) cu cele umede (restul), se formează o minge de aluat care se dă la frigider minim o oră.

 Se formează biluțe mici din aluat care se tăvălesc prin zahăr pudră și se dau la cuptor într-o tavă (de fapt veți avea nevoie de vreo trei tăvi) unsă sau tapetata cu hârtie de copt.

 Atenție, mare atenție: nu lăsați biscuiții la copt mai mult de 10-12 minute, pentru că altfel vor deveni tari ca piatra! Chiar dacă par că nu sunt gata… ei bine, de fapt, sunt! Se mănâncă în prima zi, maxim a doua după coacere 

 Rezumatul ingredientelor:

 140 grame făină, ½ plic praf de copt, 2 ouă, 60 mililitri ulei, 200 grame zahăr, 60 grame cacao, ½ linguriță sare, 100 grame merișoare uscate

Zahăr pudră pentru ornat

 Poftă bună!

 Daniela Sîrbu