Lucrările la Spitalul Clinic de Pediatrie „Victor Gomoiu” din Bucureşti vor fi finalizate peste 6 luni

S-au reluat lucrările la Spitalul Clinic de Pediatrie „Victor Gomoiu” din Bucureşti. Primarul capitalei, Gabriela Firea, a estimat că acestea vor fi terminate peste 6 luni. Clădirea este gata în proporţie de 85 – 90%, iar apoi va urma dotarea unităţii sanitare.
Gabriela Firea: Am găsit şi acest şantier blocat. S-a dat un ordin de sistare a lucrărilor în decembrie 2014. Am găsit, de asemenea, o datorie către constructor şi consultant de aproximativ 8 milioane de euro. Se lucrează. Este vorba despre un spital care va fi cel mai mare şi mai modern din ţară, va cuprinde toate specialităţile şi bineînţeles aici vor putea să vină pacienţi nu doar din capitală, ci din întreaga ţară.
Realizator: Spitalul Gomoiu va avea o capacitate de 210 paturi pentru internare şi 20 de paturi pentru zi. De asemenea, unitatea a fost concepută cu saloane de cel mult patru paturi şi locuri de joacă pentru copii, a afirmat managerul spitalului, Doina Anca Pleşca.
Doina Anca Pleşca: Foarte importantă viziunea actuală, ca spitalul să reprezinte un număr mic de paturi, ar un spaţiu adecvat în ceea ce înseamnă dotarea acestuia. Idealul este ca să diagnostichezi precoce un pacient, să intervii atunci când are nevoie, dar în acelaşi timp să-l trimiţi acasă când el poate fi acasă./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 noiembrie