Vremea se răceşte accentuat în toată ţara

Vremea se răceşte accentuat în următoarele două zile în toată ţara. Meteorologii anunţă viscol la munte şi precipitaţii în majoritatea regiunilor din această după amiază până marţi seara la ora 23:00. Oana Păduraru de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Oana Păduraru: Astăzi, duminică, vor fi ploi, dar la noapte şi pe parcursul zilei de mâine acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul, dar şi în nord-vestul teritoriului unde valorile termice vor marca o scădere accentuată. În noaptea de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi vremea se va răci în toată ţara. Va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă. Temporar vândul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 50-60 km/oră, îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpad şi vor fi rafale de peste 60-70 km/ora viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Realizator: Va ninge şi la Bucureşti?

Oana Păduraru: Ne aşteptăm ca în zilele ce urmează şi în zona capitalei să fie precipitaţii, la început sub formă de ploaie şi vorbim de ziua de luni, apoi treptat luni spre marţi să se transforme şi în lapoviţă şi chiar ninsoare.
Realizator: Meteorologul Oana Păduraru în dialog cu Mihaela Mihai./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 noiembrie