Câteva zeci de membri ai Federaţiei sindicale SANITAS pichetează sediul Ministerului Sănătăţii

Câteva zeci de membri ai Federaţiei sindicale SANITAS pichetează la această oră sediul Ministerului Sănătăţii, aşa cum au făcut-o şi în urmă cu o săptămână. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că ministerul nu a început negocierile privind noul contract colectiv de muncă la nivelul sistemului sanitar. Contractul trebuie încheiat până cel târziu la 31 decembrie, când expiră cel în vigoare, spune prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Marius Sepi: „Legea prevedea un termen de 45 de zile /de a fi iniţiată/ partea primară de negociere a contractului colectiv de muncă, din păcate nici până la acest moment nu am fost invitaţi la negocieri. Ba mai mult, ieri am primit o invitaţie pentru data de 5 decembrie la audieri de lucru şi nu de negocierea contractului colectiv de muncă”.
Este prima oară în 27 de ani de democraţie în România când celor peste 231 de mii de salariaţi din sistemul de sănătate li se refuză negocierea unui contract colectiv de muncă.
După discuţiile de săptămâna trecută cu liderii sindicali, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a susţinut că, potrivit legii, negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă nu pot avea loc înainte să fie stabilit bugetul pentru anul viitor./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 noiembrie)