Prim-ministrul Serbiei, Aleksandar Vucic: Nu putem cheltui pentru armată ceea ce nu avem

 Prim-ministrul Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat luni – în legătură cu declaraţiile președintelui sârb Tomislav Nikolic potrivit cărora nu ar trebui să se facă economii la armată – că Serbia nu poate cheltui mai mult decât are și că Fondul Monetar Internațional s-a opus şi la creșterile salariale anunțate de 5% pentru forțele armate. „Oricare ar fi opiniile, trebuie să se ştie că noi nu avem un vas din care putem să scoatem bani ori de câte ori cineva spune că nu este mulțumit” – a menţionat Vucic, care a adăugat că alocările pentru toate domeniile vor fi fie crescute proporţional cu procentele cu care Serbia va fi în măsură să realizeze creșterea Produsului Intern Brut .
Anterior, președintele sârb Tomislav Nikolic a declarat că va discuta cu ministrul sârb al apărării despre protestul sindicatelor militare, care a fost organizat din cauza situației sociale și materiale grele a angajaţilor din armată și a spus că armata nu este o instituție la care ar trebui să se facă economii, pentru că „cel care nu vrea armata lui, va regreta că are una străină”.
Referindu-se protestul de duminică al Sindicatelor Militare din Serbia – la care s-a atras atenţia asupra situației dificile a membrilor armatei și, după cum s-a remarcat, a prăbușirii sistemului de apărare – premierul Vucic a declarat că la acea manifestare s-au auzit multe minciuni. El a negat că Albania alocă mai mult pentru necesarul propriei ei armate și a menționat că această țară are un buget de apărare de 106 de milioane de euro, în timp ce Serbia acordă armatei aproximativ 500 de milioane. /ciliu/menescu

(www.beta.rs – 29 noiembrie)