Robotul Curiosity și Galileo Galilei revin la Braşov, în primul planetariu mobil din România

Primul planetariu mobil din România va reveni la Braşov, între 5 și 11 decembrie 2016.

Vizitatorii vor putea afla lucruri noi despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

14955860_331558530533091_4078450127393300993_nSpectacolele vor avea loc la ELIANA mall, în 5 și 11 decembrie, între orele 9:00 și 18:00.

Proiectul este unul unic prin caracterul său educațional și interactiv.

„Noi ne-am dat seama că astronomia e tratată foarte sumar în școli sau, cel puțin, că prezentările care se fac nu sunt ambalate într-un mod interactiv și atractiv pentru copii.

E important ca ei să poată pune întrebări, să-și exprime bucuria liberi și să își dea seama de frumusețea universului, mai ales în contextul în care astronomia e o știință în plină expansiune, căreia i se acordă o atenție din ce în ce mai mare și de către publicul larg. Cine știe? Următorul Gagarin s-ar putea naște la Braşov” a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul și coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educațional.

Planetariul Mobil Educațional vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe orașe ale țării.

„În România există planetarii în foarte puține orașe și, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Braşov, totul se va petrece în prezența unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori, prin povești și informații interesante.

El va răspunde oricăror curiozități ale copiilor și va interacționa permanent cu aceștia. Spectacolele noastre se desfășoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Braşov, cu cât în oraș nu există o astfel de locație”, a completat Adrian Filpișan.

Prezentarea de la Braşov poartă titlul „Exploratori ai Universului: Galileo Galilei și Curiosity” și va conține o hartă 1:1 a boltei cerești de deasupra Braşovului, însoțită de explicații, informații privitoare la exploratorii spațiului, constelații și planete, dar și o proiecție 3D a unor asteroizi în mișcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali.

De asemenea, cei prezenți la eveniment se vor lăsa purtați de telescopul Hubble în tainele universului, iar la sfârșit vor putea cunoaște un astronaut de pe Stația Spațială Internațională.

Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 45 de minute, iar prețul unui bilet de 10 RON. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.

Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

Proiectul Planetariu Mobil Educațional este o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto.

Evenimentul de la Braşov se va desfășura în parteneriat cu ELIANA mall și Calendarul Magic.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina de Facebook a evenimentului.