Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac

 ‘Cinema on Ice’ – tema Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac. În acest an, la 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgaraş, filme care au făcut istorie vor prinde din nou viaţă… în gheaţă, anunţă reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac. Construcţia hotelului va putea începe în curând, pentru că la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară peste 60 de centimetri, iar temperaturile foarte scăzute au îngheţat Lacul Bâlea. Şii în acest an, Hotelul de Gheaţă va avea 14 camere duble, iar lângă acesta se vor construi trei igluu-uri, pentru cei care doresc mai multă intimitate.
Camerele vor fi decorate cu personaje din filme celebre, sculptate în zăpadă şi gheaţă. Astfel, turiştii vor putea alege să doarmă în camerele inspirate de peliculele: „Star Wars”, „The Hobbit”, „Ice Age”, „The Passion Of The Christ”, „Mihai Viteazul”, „Toate pânzele sus”, „Rocky III”, „Gladiator”, „King Kong”, „Titanic”, „Jaws”, Harry Potter” şi „Dracula”. Hotelul va avea, ca de obicei, un bar şi un restaurant de gheaţă.
În cele trei igluuri, care vor fi construite abia după Anul Nou, vor prinde viaţă ştrumfi, dinozauri şi animalele junglei. Acestea se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice şi Jurassic Park Igloo. Preţul unei nopţi de cazare într-o cameră dublă la Hotelul de Gheaţă va fi de 440 de lei, iar în igluu de 660 de lei. În timpul zilei, construcţiile din gheaţă pot fi vizitate, cu bilet de intrare. Potrivit reprezentanţilor Hotelului de Gheaţă , în ultimii ani, popularitatea construcţiilor de gheaţă de la Bâlea Lac a crescut progresiv, numărul vizitatorilor depăşind cifra de 8.000 pe sezon, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan./cpodea
RADOR (30 noiembrie)