Lupul dacic, pe tricoul handbalistelor la EURO

Naționala de handbal feminin a României  va aborda Campionatul European din Suedia de săptămâna viitoare cu un nou echipament: unul războinic. Designul special este construit în jurul tricolorului și a lupului dacic, simbolul echipelor naționale. Pe fața tricoului, jucătoarele vor avea un lup dacic stilizat, iar pe mâneci sunt solzii de pe coada lupului dacic, în culorile steagului României.

„E un dac în fiecare dintre noi, Handbalul scoate dacul din tine” este invitația lansată fanilor handbalului românesc de președintele FRH. Alexandru Dedu speră ca suporterii români din Scandinavia să se alăture jucătoarelor sub stindardul dacic în lupta cu puternicele reprezentative ale Rusiei (campioana olimpică), Norvegiei (campioana mondială) si Croației.

„Este un echipament cu care ne mândrim, plin de simbolurile pe care vrem să le promovăm. Încercăm cu ajutorul lupului dacic să scoatem dacul din fiecare român și în același timp este o invitație pentru suporterii români din țară, Suedia și întreaga Scandinavie să vină alături de echipa României la meciuri și să o susțină” –  Alexandru Dedu.

Designul a fost realizat cu ajutorul partenerului BRD – Groupe Société Générale de către doi art directori români: Roxana Cozaru (Pocs) și Florian Mihai. Partea de grafică 3D a fost realizată de către –  Studioul de grafică 3D și efecte speciale PixelBack.

Înainte de plecarea spre EURO, jucătoarele au realizat o ședință foto cu noul echipament și s-au distrat de minune în rolul de fotomodele. „Îmi place acest echipament și sper să ne poarte noroc. Avem o grupă grea, dar am mare încredere în echipa noastră. Am un sentiment de optimism, atmosfera în echipă este ok, fetele tinere sunt foarte motivate să demonstreze că merită să joace la o asemenea competiție și cred că toți acești factori vor contribui la un rezultat bun. În Danemarca am avut mulți fani în tribune și sper să avem alături de noi suporterii și în Suedia”, a declarat Gabriella Szucs.

FOTO: Mircea Roșca/www.ActionFoto.ro

Lotul României pentru EURO 2016:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica

Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs

Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo

Interi dreapta: Melinga Geiger, Laura Popa

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu

Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

România va juca la EURO la Helsinborg în grupa D alături de Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie). Primele trei echipe se califică în grupa II principală, unde vor juca pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din grupa C (Ungaria, Muntenegru, Danemarca și Cehia).

Stefan Gavan – PR Manager FR Handbal
+40 728 222.123
stefan.gavan@sports-net.ro