Un tribunal din Moscova a refuzat să-l audieze pe Ramzan Kadîrov în dosarul privind asasinarea lui Nemţov

O instanţă din Moscova a refuzat să-l cheme la audieri pe preşedintele Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, în dosarul privind asasinarea omului politic de opoziţie din Rusia, Boris  Nemţov. Tribunalul Districtual Militar Moscova a respins solicitarea de a-l chema la audieri în calitate de martor pe liderul Republicii Cecenia, republică rusă în Caucazul de Nord. Potrivit Agenţiei de presă Moskva, o astfel de solicitare a fost făcută de avocatul Vadim Prohorov, cel care apără interesele familiei Nemţov.
„Nu s-a dat curs cererii noastre!”, a precizat avocatul. În opinia lui Prohorov, „este necesar să fie chemată în instanţă conducerea de vârf a Republicii Cecenia, în mod special liderul cecen, Ramzan Kadîrov”.
Pe de altă parte, instanţa a dat curs solicitării avocatului apărării de a-l audia în calitate de martor în acest dosar pe comandantul adjunct al Batalionului Sever, Ruslan Gheremeiev. Potrivit Agenţiei de presă INTERFAX, solicitarea a fost făcută de un alt avocat al apărării, Olga Mihailova. Ea a amintit că Ruslan Gheremeiev era coleg cu Zaur Dudaev, presupusul asasin al lui Nemţov.
Tribunalul Districtual Militar Moscova a început pe 3 octombrie examinarea cauzei în fond privind asasinarea omului politic din Rusia, Boris  Nemţov. Trebuie menţionat faptul că „Dosarul Nemţov” este examinat cu participarea Curţii de juraţi. În şedinţa precedentă a instanţei, toţi cei cinci suspecţi de asasinarea lui Boris Nemţov au respins acuzaţiile ce li s-au adus.
Boris Nemţov a fost asasinat, fiind împuşcat, în noaptea de 27 febuarie 2015, în timp ce traversa Podul Balşoi Moskvoreţk, din centrul Moscovei. Crima s-a produs în momentul în care Boris Nemţov era însoţit de tânăra Anna Duriţkaia. Potrivit criminaliştilor, asasinul a tras şase gloanţe în zona spatelui opozantului rus./vdraguta/fcostea

www.rosbalt.ru  – 7 decembrie