Prima reacţie a Ambasadei SUA la Bucureşti după alegerile parlamentare

Realizator: Notăm şi prima reacţie a partenerului strategic al României. Ambasada SUA la Bucureşti a făcut prima declaraţie după alegerile din 11 decembrie. Despre ce este vorba? Ni se alătură Ionuţ Iordăchescu prin telefon, te rog.

Reporter: Bună ziua, bun găsit tuturor! Este un răspuns al Ambasadei SUA la Bucureşti venit în urma unei solicitări făcute de Realitatea TV. Este o reacţie foarte scurtă, o să o citesc în cele ce urmează. Sună cam aşa: „Ambasada SUA salută alegerile din 11 decembrie pentru un nou Parlament al României. Ne angajăm să lucrăm cu viitorul guvern pentru a aprofunda Parteneriatul strategic dintre SUA şi România şi pentru a promova securitatea, statul de drept şi prosperitatea pentru cetăţenii noştri”. Aş preciza în final că ambasadorul Hans Klemm în discursurile pe care le-a avut în ultimele luni, în ultima perioadă, când vorbea despre alegeri preciza de fiecare dată că, îi îndemna pe alegători de fapt, să nu voteze personaje care au probleme penale şi, totodată, ce nu mai lipsea din discursul ambasadorului, era un apel ca oamenii să iasă în număr cât mai mare la vot, un apel care îi viza îndeosebi pe tineri.

Realizator: Mulţumesc Ionuţ Iordăchescu şi, sigur, mulţumiri Ambasadei SUA pentru răspunsul solicitării TRV./lazard/ilapadat

REALITATEA TV – 13 decembrie