În dicţionarul Oxford au fost incluse noi cuvinte, cum ar fi Brexit şi utilizator YouTube

Cuvântul Brexit este unul din cei 1.500 noi termeni care au fost adăugaţi în această săptămână în dicționarul englez Oxford, a anunţat vineri editura Oxford University Press. Brexit este definit ca fiind „(propusa) retragere a Regatului Marii Britanii din Uniunea Europeană și procesul politic asociat cu acest lucru”. „Uneori este utilizat în special în legătură cu referendumul care a avut loc în Regatul Unit la 23 iunie 2016, la care majoritatea alegătorilor au fost pentru retragerea din UE”, este parte a definiției pentru Brexit, transmite „The Guardian”.
Editonul dicţionarului Oxford, Fiona McPherson a declarat că Brexit este unul dintre termenii care a trecut cel mai rapid de la generare la definiție și este foarte neobișnuit că utilizarea unui cuvânt să fie utilizat atât de repede în cotidian. „De la un nou cuvânt de acum câțiva ani a ajuns pe prima pagină a cotidienelor într-o limbă străină, fapt care dovedeşte că acum acesta este un cuvânt mondial, şi nu un cuvânt care este folosit doar aici”, a precizat McPherson.
Dicționarul Oxford a primit un alt termen similar – Grexit, care este definit ca o posibilă ieșire a Greciei din Zona Euro.
Printre alte cuvinte noi incluse în dicţionarul Oxford se numără şi youtuber, „un utilizator frecvent de partajare a videoclipurilor aflate pe site-ul YouTube, mai ales de cineva care produce și apare în înregistrările video”./ciliu/atataru

www.beta.rs – 16 decembrie