Bunătate grecească cu lipie prăjită, roșii și măsline

Nu este o invenție, recunosc, este inspirată dintr-o rețetă video care circulă pe Facebook (pagina se numește Delish) – eu doar am simplificat-o puțin. Am folosit așa:

6 lipii, 200 grame telemea, 200 grame iaurt gras,100 grame măsline fără sâmburi, 250 grame roșii cherry,1 lămâie, sare, busuioc, ulei de măsline

Lipiile le-am făcut fâșii, fâșii, le-am stropit cu ulei de măsline, am aruncat peste ele sare și busuioc și le-am dat la cuptor vreo 10 minute, până când s-au făcut crocante.

Am amestecat telemeaua fărâmițată cu iaurtul și puțin ulei de măsline, apoi am amestecat bine coaja de lămâie și jumătate din zeama aceleiași lămâi. Roșiile cherry le-am tăiat în două și am adăugat și măslinele în amestec. Crema de brânză plus legumele plus lipiile plus încă puțin ulei de măsline și restul de zeamă de lămâie = o bunătate în stil grecesc care se mănâncă imediat! (oricum, trebuie mâncată repede, ca să rămână lipiile crocante)

Poftă bună!

Daniela Sîrbu